Energie

Als je energie krijgt van je werk is dat heel fijn. Je gaat met plezier naar je werk en je voelt dat je echt iets toevoegt. Je vindt voldoende uitdaging en hebt een goede balans in je werk en je sociale leven thuis. Krijg jij nog energie van je werk? Of zit jij met vragen als:
 
 • Past mijn baan nog wel bij mij?
 • Ik heb allerlei lichamelijk kwalen, wat is er met mij aan de hand?
 • Ik ben toe aan een nieuwe uitdaging, maar wat past er bij mij?
 • Ik heb een burn-out, hoe nu verder?

Je hebt dus duidelijk behoefte aan iemand die je begeleid omdat:
 • Je van (loop)baan wilt veranderen
 • Je graag de balans weer terug wilt vinden tussen werk en privé
 • Je het plezier in je werk terug wilt krijgen
 • Je meer uitdaging wilt

Loopbaanadvies en coaching

Als loopbaanadviseur geef ik je advies en begeleid ik je in het traject van de verandering of coach ik je naar je eindbestemming. Afhankelijk van je wensen kan dit een kort traject zijn van een paar sessies of een lang traject, waarbij ik je coach naar ander werk of een andere richting in je loopbaan.

Loopbaancheck

Tijdens de loopbaancheck van 1 maand stellen we vast op welk punt jij nu staat. Pas jij nog wel bij je beroep of zijn er sectoren/beroepen die jouw voorkeur hebben. Als dat zo is wat komt er dan bij kijken qua opleidingen en handeling om daar te komen.

Een kort loopbaantraject bestaat uit 2 gesprekken van ieder 1.5 uur. We doen een arbeidsmarktscan die uit verschillende testen bestaat zoals een (kansrijke) beroepentest, talententest en een loopbaanwaarden test. In je eigen digitale omgeving vind je 30.000 opleidingsmogelijkheden.

De uitkomsten verwerk ik in een arbeidsmarktrapportage en samen spreken we dit loopbaanadvies weer door. Aan het eind van dit traject maak jij een persoonlijk stappenplan waarin je de stappen(acties) vastlegt die je gaat nemen.
 
 • Een loopbaancheck kost € 495 (met 2 gesprekken van 1.5 uur)

Loopbaancoaching naar ander werk

Je hebt de behoefte om voor ander werk te kiezen. Een stap die nog al wat onzekerheid met zich meebrengt: doe je er wel goed aan? Je voelt je misschien verantwoordelijk voor je werk of je wilt het liefst vandaag nog iets anders gaan doen. Maar wat? En hoe moet je beginnen?

Als loopbaancoach help ik je om keuzes te maken die bij jou passen, die goed voelt en waarmee jij niemand te kort doet. Ik durf die kritische vragen te stellen en laat je nadenken over wat jij nu echt wilt. Zo kun je patronen doorbreken, een weg inslaan die je bij je past.

Loopbaancoaching naar ander werk loopt tussen de 6 en 8 maanden en daarin begeleid ik je van werk naar werk. Tijdens onze 8 gesprekken van 1.5 uur krijg je in ieder geval een arbeidsmarktscan, diverse testen en een stappenplan. Tijdens het traject besteden we aandacht aan het samenstellen van een eigentijdse CV, het sollicitatieproces en de presentatie. Ik sluit steeds aan op de actualiteit en geef je oefeningen/huiswerkopdrachten en praktische tips mee.

Ik breng je, als dat helpt, in contact met mensen uit mijn netwerk als die je meer kunnen vertellen over een loopbaan in de gewenste richting. Je krijgt zo instrumenten aangereikt waarmee je doelgericht gaat werken naar aan een andere carrière.
 
 • Een loopbaantraject lang kost € 1.500 (8 gesprekken van 1.5 uur)

Energiemanagement

In deze workshop maak je eerst een pas op de plaats, waar sta je nu, wat zijn je pijnpunten en verlangens? Je krijgt inzichten en handvatten om je leven beter in balans te brengen. Inspanning, ontspanning en geen behapbare stress. Hierdoor kun jij meer genieten van je werk, je gezin of thuis en in je sociale leven. Na afloop ga je met een persoonlijk plan van aanpak naar huis!
 
 • Workshop Energiemanagement € 99 p.p.

Christine schrijft

Ik beweeg graag en zie dagelijks paralellen met situaties in mijn werk. Je maakt me blij als je op LinkedIn mij uitnodigt en volgt.
Zo vermaak ik je met mijn blogs of kan ik je op deze manier zelfs helpen.

Steenmannen die je de wegwijzen

Tijdens mijn vakantie liep ik op de Graukogel de Zirbenweg 🌲

Tijdens deze 4 uur durende tocht kwam ik naast de pijnbomen (Zirben) op diverse plekken ook de welbekende "steenmannen" weer tegen. Hoewel ik jaren geleden de betekenis van hun aanwezigheid in de bergen had opgezocht, realiseerde ik mij dat mijn kennis hierover was weggezakt. Bij terugkomst in het dal ben ik het Internet opgegaan om de betekenis van deze stenenstapels weer eens op te zoeken!

De steenstapels die je in de bergen tegenkomt dienen als markering van een wandelpad. Ze worden door de lokale wandelaars of toeristen aangelegd en zijn soms wel anderhalve meter hoog! Hoewel de bergpaden tegenwoordig met kleuren goed zijn aangegeven, helpen deze stapels met stenen om je te oriënteren wanneer het weer omslaat en zorgen zij ervoor dat je veilig op je bestemming aankomt!

Ik zie in de betekenis van deze "steenmannen" een gelijkenis met mijn werk als loopbaanadviseur. In een loopbaantraject bewandel ik, samen met de coachee, óók een pad. Bij aanvang van een traject wordt de eindbestemming bepaald en vindt er afstemming over de weg daar naar toe plaats. En als er onderweg twijfel of onduidelijkheden ontstaan dan sta ik daarbij stil, help ik bij het (her)oriënteren en zorg ik ervoor dat er passende keuzes worden gemaakt. Net als de steenmannen in de bergen 🍀
Teksten: Createkst   |   Vormgeving en website realisatie: WMmedia   |   Fotografie: Jessie Jansen

Privacyreglement   |   Klachtenreglement
Copyright 2024: Opwaarts Coaching