Goed in je vel

Wie goed in zijn vel zit, gaat met plezier naar zijn werk, heeft een goede balans tussen thuis en werk en wil als dat nodig is best een tandje harder werken. Dat geldt voor zowel de werkgever als de werknemer, want jullie zijn allebei verantwoordelijk voor het plezier in het werk. Dat is amplitie: zorgen dat iemand goed in zijn vel zit en blijft zitten.

 

Voor de werkgever

Door voor het amplitie-traject te kiezen, kies je voor stabiliteit in je team en krijg je meetbaar inzicht in team. Je versterkt jezelf en je medewerkers voordat iemand dreigt te vertrekken of ziek wordt. Via amplitie kies je voor medewerkers die goed in hun vel zitten en hart voor de zaak hebben en houden.
 


Voor de werknemer

Wat fijn! Je werkgever heeft gekozen voor het Amplitie-traject. Dit betekent dat wij in één op één gesprekken gaan kijken:
 
  • hoe we ervoor kunnen zorgen dat jij voldoende uitdaging hebt en houdt
  • een goede combinatie hebt tussen werk en privé
  • hoe het zit met je gezondheid
  • en hoe je fijn bij je werkgever kunt blijven werken. 

Het amplitie traject

Dit traject bestaat de eerste keer uit 8 één op één gesprekken per medewerker. Deze gesprekken gaan over onderwerpen als:
 
  • Je fysieke gezondheid en de balans tussen werk en privé
  • Je ambitie en bevlogenheid
  • Je talenten en eigen verantwoordelijkheid

De faciliteiten en inrichting om je werk goed te doenWe gaan uit van een gezonde werksituatie en willen deze verbeteren en versterken met jouw ideeën. Bij het amplitie gaat het niet om je klachten te kunnen ventileren. Wel kan het zijn dat specifieke elementen in de weg staan en deze maken we bespreekbaar. Hoe moet je dit zien:
Stel de werkgever is een enorm autoritair geeft nooit complimentjes. Je hebt het naar je zin op het werk, je krijgt alle ruimte voor je talenten maar mist het gevoel van waardering. Dat is een stukje welbevinden. Door dit in een veilige omgeving te kunnen vertellen kan ik dit bespreekbaar maken met de werkgever. Zo gaat dat in amplitie, we zijn niet om elkaar af te vallen, we werken met elkaar naar versterking door:
 
  • onderwerpen bespreekbaar te maken
  • werkomstandigheden te veranderen
  • werkdruk te verleggengelijkwaardig en medeverantwoordelijk te voelen voor het bedrijf
Dit kan zorgen voor een cultuurverandering in het bedrijf. Door een goede communicatie kun je in plaats van functioneringsgesprekken of beoordelingsgesprekken, ambitiegesprekken gaan houden. Tenslotte werk je samen naar het doel om succesvol en gelukkig te zijn. 

Christine schrijft

Ik beweeg graag en zie dagelijks paralellen met situaties in mijn werk. Je maakt me blij als je op LinkedIn mij uitnodigt en volgt.
Zo vermaak ik je met mijn blogs of kan ik je op deze manier zelfs helpen.

Kies je voor de Estep of de Swingstep?

Tijdens de zomeractiviteit van ons HR Netwerk Noord kon ik uit deze 2 typen steps kiezen! De één veilig en betrouwbaar, de ander uitdagend en onvoorspelbaar!

Ik koos voor de Swingstep, een step waarbij je door gewichtsverplaatsing bepaalt welke kant je opgaat. Een step die je moet leren kennen en moet uitproberen om ermee uit de voeten te kunnen! Mijn keuze voor deze step vraagt om lef, het nemen van risico en beschikken over doorzettingsvermogen! Eigenschappen waarover ik nu grotendeels beschik! Natuurlijk heb ik mijzelf onderweg, wanneer ik de berm in dreigde te gaan, een paar keer afgevraagd of ik niet beter kon switchen naar een Estep! Collega's boden heel lief aan om van step te ruilen zodat ik wat relaxter mijn weg kon vervolgen!

Voor iets onbekends kiezen is voor mij niet altijd vanzelfsprekend geweest! Het liefst bleef ik in mijn comfortzone en in mijn vorige werkomgevingen maakte ik vaak de veilige keuzes! Misschien herken je het wel; de fijne samenwerking met de collega's, het prettige salaris of de leuke inhoud van het werk. Het maakte van mij een geliefde werknemer die bleef zitten waar ze zat; ik was betrokken, super verantwoordelijk en vooral heel loyaal.

Mijn keuze om jaren bij dezelfde werkgever te blijven was heel begrijpelijk en werd door mijn omgeving bevestigd! Met wat ik nu weet, maakte ik mijn keuzes eigenlijk meer voor mijn omgeving dan voor mijzelf 🍀

Hoe anders is dat nu! Natuurlijk kies ik ook nog wel eens omdat het "moet" maar meestal omdat het "mag". Ik kies nu op basis van "willen" en daarin spelen mijn interesses, persoonlijke waarden en doelen de hoofdrol! Als deze ingrediënten aanwezig zijn, dan doe ik het en anders niet! Door dichtbij mezelf te blijven ervaar ik meer plezier in wat ik doe en haal ook meer voldoening uit wat ik doe 💜
Teksten: Createkst   |   Vormgeving en website realisatie: WMmedia   |   Fotografie: Jessie Jansen

Privacyreglement   |   Klachtenreglement
Copyright 2024: Opwaarts Coaching