Gezond werken

Wat is ‘gezond’? Gezond zijn betekent dat je goed in je vel zit, mentaal en fysiek. Je voelt je zeker in je werk, ervaart voldoening en als je al stress ervaart, dan kun je daar mee omgaan. Fysiek gaat het om je gewicht, deze is op orde, je krijgt voldoende beweging en je kunt je goed ontspannen. Nu de hamvraag: ben jij echt gezond aan het werk?

Voor de werkgever

Duurzaam inzetbaarheid van je medewerkers begint bij het gezond laten werken van je team. Je kunt individuele werknemers die wel of niet lekker in hun vel zitten naar mij verwijzen, zodat ik kan bepalen wat die persoon nodig heeft om prettig te (blijven) werken.
Denk bijvoorbeeld aan die ervaren persoon die inmiddels behoorlijk op leeftijd maar die regelmatig klaagt over zijn rug. Dan zou bijvoorbeeld voor die persoon een goede tilcursus een uitkomst zijn. Dat is dus wat anders dan die jonge kracht waarbij je duidelijk tekenen ziet van stress. Ik geef je advies wat elke persoon nodig heeft om gezond te gaan of blijven werken. Graag help ik jou bij het gezond maken en houden van je werknemers.

Voor de werknemer

Afhankelijk waar jij tegenaan loopt geef ik advies over hoe je gezond kunt gaan of blijven werken. Dit kunnen enkele tips zijn, een cursus of een compleet traject. Daarom starten we eerst met een uitgebreide intake, ik ga daarin na waar je behoefte aan hebt en wat we kunnen doen om hieraan gehoor te geven.

Een paar voorbeelden:
  • Als je op je werk komt verzuip je direct in de hoeveelheid werkt, eigenlijk heb je geen controle over je werkzaamheden. Een cursus in gestructureerd werken kan je hierbij helpen, dit kaart ik dan aan bij jouw werkgever.
  • Je doet al jaren naar behoren je werk, maar hebt het gevoel dat je niet gewaardeerd wordt. Hierin kan ik een leidende rol spelen om hier je werkgever over te benaderen.
  • Je kampt met een grote mate aan overgewicht en hebt moeite om de drive te vinden om te gaan sporten. Ook neig je in de kantine altijd voor die vette hap te gaan. Hier heb je te maken met twee kanten. Ik kan je als Wandelcoach helpen om te gaan sporten en ik zet de werkgever aan om te zorgen voor gezonde alternatieven voor jouw lunch.

Je ziet het de verschillen zijn enorm en soms heb jezelf niet in de gaten waarom iets niet voor je werkt en waarom je bepaalde keuzes maakt. Daar ben ik voor om dit helder te krijgen, zodat jij gezond kunt (blijven) werken.

Christine schrijft

Ik beweeg graag en zie dagelijks paralellen met situaties in mijn werk. Je maakt me blij als je op LinkedIn mij uitnodigt en volgt.
Zo vermaak ik je met mijn blogs of kan ik je op deze manier zelfs helpen.

Lef

"Ik heb ook op een punt gestaan waarin ik een beslissing moest nemen puur voor mijzelf. Ik voelde me als HR medewerker heel erg betrokken bij iedereen, maar kon binnen mijn baan niet de hulp bieden aan mensen, zoals ik dat zou willen. Dan ga je nadenken: past deze baan nog wel bij mij, hoe kan ik mezelf verder ontwikkelen, maar bovenal: Hoe kan ik mensen helpen! En zo ben ik Opwaarts begonnen. Eerst in deeltijd omdat ik mij verantwoordelijk voelde voor mijn oude baan. Ik wilde alles doen en dan krijg je van alles slechts een beetje. Met een duwtje van mijn man in de rug ging ik naar mijn baas en zei dat ik helemaal ging stoppen. Zij zei: ‘Ik had je al veel eerder verwacht"

Wat je hierboven leest is mijn eigen verhaal en regelmatig vertel ik dit om anderen ermee te inspireren!

LEF, dat is wat je nodig hebt om hulp te zoeken, om iets te veranderen. Er zijn momenten in je loopbaan waarop je iemand nodig hebt die met je meedenkt, je een spiegel voorhoudt, advies geeft en coacht hoe jij veranderingen kunt realiseren. Ik ben altijd ongelofelijk trots op de mensen die bereid zijn om dit te onderzoeken, om antwoorden te vinden op hun vragen of om wensen/dromen te vertalen naar concrete stappen. Maar eigenlijk geniet ik nog het meest als ik een berichtje krijg dat ze zijn aangenomen voor de baan waarnaar ze zo verlangden 🍀

Ben je student, werknemer, ZZP'ER of werkzoekende, neem dan eens contact op! In een vrijblijvend kennismakingsgesprek kun jij je verhaal vertellen en kijk ik wat ik voor je kan betekenen!

Ik spreek je graag!
Teksten: Createkst   |   Vormgeving en website realisatie: WMmedia   |   Fotografie: Jessie Jansen

Privacyreglement   |   Klachtenreglement
Copyright 2024: Opwaarts Coaching