Coaching in leiderschap

Het leiden van mensen is vooral structuur aanbrengen en sturing geven. Hoe je dit doet is per mens verschillend, ben jij autoritair, charismatisch, of juist wantrouwend, vermijd je conflicten of krijgt iedereen de ruimte om  mee te denken. Iedere leider beïnvloedt zijn of haar eigen team in positieve of negatieve zin. Denk aan de werksfeer, procesbegeleiding, werkenergie en het ziekteverzuim.

Belangrijker nog is jouw persoonlijk welbevinden als leider: Zit je op de juiste plek? Voel jij je goed? Sta je de hele dag aan? Kun jij je werk goed combineren met privé en je sociale leven. Kortom hoe voel jij je als leider?

Dat je dit leest betekent dat je zoekende bent, bijvoorbeeld:
 
  • als je je beperkt voelt in je persoonlijke groei
  • jouw manier van leiden wil veranderen
  • behoefte hebt aan spiegelen
  • om je functie af te bouwen of over te dragen
een goede balans in leiderschap, gezin en sociale leven. Ik kan je daar op verschillende manieren meehelpen bijvoorbeeld met Energiemanagement zodat je beter in balans komt. Je kunt mij als Wandelcoach inschakelen. Of we gaan alleen voor jou het Amplitietraject doen. Ik geef je in ieder geval de mogelijkheid om te spiegelen en we bepalen zo of je wel op de juiste plek zit en hoe je jouw leiderschap kunt verbeteren. 
 

Christine schrijft

Ik beweeg graag en zie dagelijks paralellen met situaties in mijn werk. Je maakt me blij als je op LinkedIn mij uitnodigt en volgt.
Zo vermaak ik je met mijn blogs of kan ik je op deze manier zelfs helpen.

Vriendelijk zijn kost niks...

Om onze verhuizing voor te bereiden heb ik deze week de laden met spelletjes opgeruimd! Voor een aantal spellen zijn onze pubers te groot en daarom gaan ze niet mee. Afgelopen donderdag reed ik naar de "stort" om ze af te leveren in het depot van de Kringloopwinkel. Om te checken of je wel een inwoner van de gemeente bent passeer je een loket waar iemand vraagt naar je woonadres en wat voor spullen je komt brengen. Deze keer trof ik een meneer die dezelfde vragen stelde. Op mijn antwoord dat ik spelletjes kwam brengen voor de Kringloopwinkel reageerde hij zo positief en enthousiast dat ik er eigenlijk een beetje door verrast was!

Ik was verrast door zijn vriendelijkheid! Hij vond het geweldig dat ik spelletjes kwam brengen en hij wenste mij een hele fijne dag! De rest van die dag heb ik met een glimlach geklust in ons nieuwe huis en nog regelmatig aan de ontmoeting met deze man gedacht 🍀

In mijn loopbaanpraktijk hoor ik regelmatig dat medewerkers behoefte hebben aan een stukje vriendelijkheid, menselijkheid. Op mijn vraag wat ze nodig hebben in hun werk hoor ik vaak antwoorden als; aandacht, waardering, gehoord en gezien worden! Óók in de uitkomsten van de loopbaanwaarden test zie ik dit terug; relaties met collega's, ruimte voor zelfontplooiing en werkinrichting zijn meestal belangrijker dan een hoog salaris.

Vriendelijkheid kost niks maar heeft een grote betekenis 🍀
Teksten: Createkst   |   Vormgeving en website realisatie: WMmedia   |   Fotografie: Jessie Jansen

Privacyreglement   |   Klachtenreglement
Copyright 2024: Opwaarts Coaching